SJU Salaj a primit primul sau ANGIOGRAF!

[ad_1]

Anunț din partea autorităților: Primul angiograf din Sălaj va deveni funcțional în perioada următoare, la Spitalul Județean de Urgență Zalău, în urma unei investiții a Consiliului Județean Sălaj. Montarea aparatului a început marți, 18 octombrie.

 „Un proiect mult așteptat în Sălaj prinde contur. Odată cu achiziția acestui angiograf – cea mai nouă tehnologie disponibilă în diagnosticarea și tratarea afecțiunilor inimii, facem încă un pas important în procesul de diversificare și dezvoltare a serviciilor medicale oferite de SJU Zalău. Prin implicarea medicilor competenți și bine pregătiți, ajutați de aparatura medicală performantă, venim în sprijinul sălăjenilor cu probleme cardiovasculare, asigurându-le acces, la noi în județ, la investigații salvatoare de vieți”, a declarat Dinu Iancu-Sălăjanu, președintele Consiliului Județean Sălaj.

 În valoare de 4,9 milioane de lei, echipamentul medical este instalat la etajul al doilea al Ambulatoriului de specialitate, imobil extins pe verticală – tot în cadrul unui proiect al administrației județene – prin construcția a două niveluri.

 „Angiograful este un aparat special ce permite, sub control radiologic, evaluarea și tratamentul minim invaziv la nivelul inimii și al vaselor de sânge din corp. Având în vedere că bolile cardio-vasculare reprezintă prima cauza de mortalitate și suferință în România, această achiziție va îmbunătăți calitatea vieții pacienților noștri și, implicit, va crește speranța de viața, printr-un acces facil la diversele tipuri de terapii pe care le oferă. Manoperele minim invazive nu impun anestezie generală, ci doar locală, și nu presupun incizii chirurgicale, accesul vascular făcându-se printr-un introductor arterial asemănător unei branule venoase, prin care, cu ajutorul unor tuburi mici (catetere) și sârme dure, dar subțiri (ghiduri) pot fi livrate balonașe și stenturi în teritoriul vascular ce prezintă îngustări. De această metodă de diagnostic și tratament vor beneficia pacienții cu infarct miocardic, angină pectorală, afecțiuni ale valvelor inimii, arteriopatii, accident vascular sau alte patologii vasculare”, a explicat dr. Vlad-Florin Bonțea, medic primar în specialitatea cardiologie, de la SJU Zalău.

[ad_2]

Source link