Ești pasionat de muzică și vrei să faci din asta o afacere? Află de ce este mult mai ușor decât ai crezut

Știm cu toții că fiecare om trebuie să aibă măcar o pasiune în viața lui, pentru a face lucruri din plăcere și a te bucura de beneficiile care rezultă din realizarea unui lucru cu toată inima, dar în același timp cu siguranță ți-ai pus măcar o dată întrebarea: Ce ar fi dacă aș putea să câștig bani din pasiunea mea? Această curiozitate este pe deplin întemeiată, pentru că oricât am dori să trăim doar din ceea ce este pasiune pură, avem nevoie și de resurse financiare pentru a o întreține. Pentru pasionații de muzică lucrurile stau puțin mai bine, deoarece nu este atât de greu pe cât și-ar imagina să treacă la nivelul următor și să își poată monetiza pasiunea. Au nevoie doar de exercițiu și…următoarele sfaturi.

       Uite ce trebuie să faci pentru a avea doar de câștigat din pasiunea ta:

·       Stabilește care este instrumentul la care te pricepi cel mai bine

      Deși, în principiu, este foarte bine să te pricepi să cânți la pian, și la orgă și la tobe, ar trebui să te axezi pe un singur instrument, cel care te atrage cel mai mult, pentru a arăta lumii locul în care tu progresezi și cu ce te diferențiezi de ceilalți muzicieni de pe piață. Dacă te uiți după un instrument care să îți ofere libertate compozițională, de exemplu, atunci vezi aici orgă cu acompaniament de la Mcmusic.ro, de unde poți să alegi atât instrumente potrivite începătorilor, dar și celor avansați. Orga este stigmatizată în România ca un instrument specific lăutăresc și deși nu este absolut nimic greșit cu acest principiu, tu poți să inovezi în acest loc.

      Orice instrument ai alege, important este să exersezi și să experimentezi cât mai mult.

·       Folosește-te de internet pentru a te promova

         Un lucru pe care artiștii la început de drum îl fac greșit este acela de a nu se promova singuri și de aștepta ca sponsorizările și colaborările să vină la ei. Tu trebuie să vezi internetul și rețelele sociale ca pe un avantaj imens față de generațiile anterioare, deoarece aici lucrurile circulă foarte repede și vei rămâne uimit de numărul de oameni la care va ajunge arta ta. Începe, așadar, să îți deschizi pagini de instagram, tiktok și youtube unde să postezi scurte filmulețe cu tine cântând. Ai grijă ca sunetul să se audă foarte bine, pentru că el este cel care contează cel mai mult, dar și restul lucrurilor, precum felul în care arăți tu, postura ta, decorul din spate etc. Poți chiar să postezi tutoriale, la început gratuite și mai târziu monetizabile, în care să înveți alți oameni să cânte.

·       Începe colaborări cu branduri și alți muzicieni

         După ce ai strâns o comunitate importantă pe internet, poți începe să cauți proiecte de tip colaborare: caută alți muzicieni care ar fi dispuși să colaboreze cu tine în proiecte muzicale, în promovări reciproce etc și astfel o parte din fanii persoanei respective vor ajunge și la tine. Dacă vrei să treci la nivelul următor, poți chiar să propui unor magazine online de tip merch să lanseze o serie de obiecte care să îți reprezinte parcursul de artist: CD-uri muzicale, tricouri, hanorace, huse pentru instrumente cu numele tău, din care poți câștiga sume frumoase de bani.

         Acestea fiind spuse, dacă ești hotărât să investești în pasiunea ta și să o duci la un nivel profitabil, urmează acești primi pași pentru a-ți asigura venituri bune. Nu uita doar că va fi greu la început, va trebui să fii perseverent, dar în final te vei bucura de munca depusă.