Hrana umedă sau hrană uscată? Sfaturi pentru alimentația corectă a pisicii tale

Iubitorii de pisici au la dispoziție o varietate de produse pentru hrana animalelor de companie. Hrana umedă pisici este împachetată sub formă de plicuri sau conserve, în timp ce hrana uscată este prevăzută sub formă de sac / pungă, fiind un aliment din care apa este eliminată. Dacă te întrebi care variantă este mai sănătăoasă și se potrivește cel mai bine pentru pisica ta, ai ajuns în locul potrivit.

Ți-am pregătit acest ghid esențial, care vine în întâmpinarea ta cu cele mai importante sfaturi de nutriție a necuvântătoarelor. Iată tot ce trebuie să știi despre hrana umeda pisici: https://www.novafood.ro/hrana-umeda-pisici/

Când hrana uscată nu este o variantă bună: atenție la ingrediente

Cei care îngrijesc pisici, trebuie să fie mai atenți la calitatea produselor, decât la tipologia acestora – explică medicii veterinari. Hrana uscată de slabă calitate este cea care conține ingrediente vegetale în cantități excesive.

În componența produselor din această categorie vei vedea cartofi, mazăre sau chiar lucernă, în proporții foarte mari. Mai mult, sortimentele de hrană uscată fără cereale pot să aibă un exces de carbohidrați. Ca să îi asiguri pisicii tale o alimentație corectă, trebuie să acorzi o atenție deosebită cantității de proteine din componența produselor. Acestea ar trebui să predomine, pentru că pisicine sunt carnivore și au nevoie de un conținut optim de proteine în dieta lor zilnică. Atenție și la stilul de viață sau evenimentele din viața pisicii: primele săptămâni de la sterilizare necesită un alt tip de alimentație.

Când hrana umeda pisici nu este indicată: care sunt produsele de care să te ferești

La fel ca și prima categorie, hrana umedă pentru pisici necesită o analiză a ingredientelor. Dacă vrei să te asiguri că îi oferi pisicii tale cele mai nutritive, echilibrate și gustoase produse, trebuie să eviți hrana ce conține mult zahăr și produse de origine vegetală în exces. Hrana umedă cu exces de cereale sau zahăr determină un index glicemic ridicat, ce crește riscul de diabet din cauza secreției crescute de insulină.

Se recomandă produsele cu un conținut ridicat de carne, respectiv proteine sănătoase, și cu un număr scăzut de componente vegetale. Reține o regulă simplă: nici aditivii artificial, nici zahărul nu trebuie să ajungă în bolul pisicii tale. Atenție și la utilizarea acestor produse: hrana umedă din bol, dacă nu a fost consumată în două – trei ore, se va arunca. Hrana umedă se poate depozita pe termen lung dacă nu este deschisă.

La NovaFood.ro găsești cele mai bune produse pentru alimentația pisicilor, dar și conserve câini

Unde se gaseste cea mai buna conserva caine de pe piata? La Nova Food. Umiditatea din hrana umedă se pliază cel mai bine pe nutriția pisicilor din mediul natural, și compensează nevoia de a consuma lichide. Găsești cele mai bune produse la NovaFood.ro, un magazin online care vine în întâmpinarea ta cu o selecție premium a conservelor, plicurilor și pateurilor. Dar nu doar atât! De la NovaFood.ro poți să cumperi și conserve câini sau hrană uscată, produse pentru alimentația peștilor și a păsărilor, precum și a broaștelor țestoase.

Tot din acest magazin poți comanda și alte tipuri de produse pentru îngrijirea și igiena acestor necuvântătoare, la preț foarte bun. La comenzile mari, de peste 250 RON, beneficiezi de transport gratuit, dar ai și alte oferte pe care nu le poți rata, inclusiv discounturi la produsele de bază. NovaFood.ro este magazinul preferat al iubitorilor de câini, pisici, păsări, pești, rozătoare și broaște țestoase.