Vacanța este pe sfârșite, iar noul an școlar îi așteaptă pe cei mici cu noi provocări și ocazii în care își pot dezvolta abilitățile. Toamna se numără bobocii – la fel și oportunitățile de evoluție. Ca părinte, trebuie să fii pregătit pentru un asemenea moment, atât din punct de vedere financiar, cât și emoțional.
Te întrebi care sunt cele mai importante aspecte pe care trebuie să le bifezi înainte de începerea anului școlar? Descoperă-le pe toate în rândurile de mai jos!
Sfaturi utile pentru a începe corespunzător noul an școlar
Vrei să insufli celui mic pasiunea pentru educație și să-l responsabilizezi? Iată câteva sfaturi care te vor ajuta în procesul de pregătire pentru începerea anului școlar:
- Stabilește un program – Începe printr-o schimbare a rutinei zilnice cu câteva săptămâni înainte de începerea școlii. O asemenea metodă îl poate ajuta pe cel mic să se obișnuiască din nou cu programul de culcare și de trezire.
- Achiziționează materiale școlare – Consultă lista de materiale școlare și asigură-te că ai cumpărat tot ceea ce copilul va avea nevoie. Etichetează sau marchează echipamentele și materialele pentru a le face ușor de identificat.
- Planifică activități extracurriculare – Dacă cel mic este interesat să participe la activități extrașcolare, rezervă-ți timp pentru a le planifica.
- Petreceți timp împreună – Folosește timpul rămas înainte de începerea școlii pentru a petrece momente plăcute cu micuțul tău. Cu siguranță veți crea amintiri frumoase împreună și vă veți consolida relația.
- Pregătiți-vă așa cum se cuvine pentru festivitatea de deschidere – Optează pentru ii traditionale asortate pentru a ieși în evidență și pentru a marca așa cum se cuvine evenimentul. De asemenea, poți alege o rochie traditionala pentru tine și un costum pentru cel mic.
Cum să organizezi garderoba celui mic pentru începerea școlii?
Pe lângă stabilirea unui program adecvat e foarte important să organizezi eficient garderoba copilului. Iată câteva aspecte de care să ții cont:
- Sortează hainele – Începe prin a sorta hainele copilului. Alege piesele care se potrivesc în continuare și renunță la cele care sunt prea mici sau uzate. Fă loc pentru uniformele școlare, dar și pentru hainele care îi pot sublinia armonios trăsăturile.
- Planifică ținutele – Stabilește ținutele pentru fiecare zi de școală. Alege opțiunile potrivite în funcție de vreme și de specificul activităților zilnice. Poți atașa hainelor etichete cu zilele în care ar trebui purtate.
- Utilizează organizatoare – Folosește cutii pentru depozitare sau rafturi multifuncționale pentru a separa eficient hainele în funcție de categorie. Astfel, vei putea organiza ținutele mult mai ușor și vei obține o garderobă ordonată.
- Organizează hainele în funcție de sezoane – Pune hainele de iarnă în spate și păstrează-le pe cele de vară în față. De asemenea, creează o zonă specială pentru hainele de sărbătoare precum ii traditionale lucrate manual.
- Încurajează implicarea – Implică-l pe cel mic în procesul de organizare. Împreună puteți decide unde să puneți hainele și puteți crea un sistem ingenios, care să vă ușureze activitățile zilnice.
- Revizuiește și actualizează – Ajustează garderoba pe măsură ce copilul crește sau necesită haine noi. Îmbină elementele moderne cu cele autentice și insuflă-i celui mic dorința de a adopta un stil vestimentar personalizat. O rochie traditionala va arăta de minune în combinație cu o jachetă de piele sau din denim.
Urmează și tu sfaturile de mai sus și bucură-te de avantajele organizării eficiente la început de an școlar!