Totul despre cosurile de fum: de ce ai nevoie de ele și ce opțiuni găsești pe piață?

Ai făcut recent o schimbare în locuința personală și ai înlocuit centrala pe gaz cu un sistem de încălzire pe bază de lemne?

Înseamnă că ești în căutarea celor mai bune cosuri de fum, din care să alegi și datorită cărora să evacuezi cât mai bine fumul provenit în urma arderii. Astfel de obiecte îți sunt necesare pentru a te bucura de confort termic în propria casă, dar și pentru a fi mereu în siguranță, alături de cei dragi. Descoperă, însă, cum să alegi coșul potrivit, dar și care sunt modelele pe care le regăsești astăzi pe piață!

Cele mai căutate tipuri de cosuri de fum

Începe prin a descoperi cele mai populare tipuri de coșuri, pe care le găsești pe piață, pentru a-ți crea o părere despre acestea. Așadar, te poți îndrepta către:

  • coșuri din inox – s-au făcut remarcate în timp prin rezistența sporită la temperaturi extrem de mari (de până la 1000 de grade Celsius), dar și la temperaturi foarte scăzute ori la variațiile bruște de temperatură, precum și prin rezistența excelentă la coroziune. Asta înseamnă că modelele din inox sunt eficiente și simplu de folosit atât pentru locuințele personale, cât și pentru spațiile industriale, de exemplu;
  • coșuri ceramice – poți opta fie pentru modelele tubulare, ceramice, fie pentru modelele prefabricate, în funcție de bugetul pe care îl ai, dar și de rezultatele pe care ți le dorești. Despre coșurile ceramice este bine să știi că au o rezistență excelentă în timp, rămânând la fel de eficiente chiar și după câteva zeci de ani de utilizare. De asemenea, acestea nu au nevoie de izolație, ajutându-te totodată să păstrezi agentul termic în interior și să evacuezi doar fumul survenit în urma arderii.

Importanța coșurilor de fum

Foarte important este să cunoști și motivele pentru care să investești într-un coș de fum de calitate, în concordanță cu sursa de căldură de care dispui. Așadar, ia în considerare următoarele:

  • coșul de fum are rolul de a evacua fumul produs în urma arderii, iar astfel te bucuri de siguranță în propria locuință, indiferent cât de mult alegi să folosești sistemul de încălzire în timpul iernii;
  • datorită coșului de fum păstrezi în interior agentul termic, mai ales atunci când coșul în care investești este izolat foarte bine, în funcție de materialul din care este realizat;
  • ține cont că de 2 ori pe an trebuie să cureți coșul, astfel încât acesta să rămână la fel de eficient în fiecare sezon rece. Pentru a beneficia de o curățare de calitate, apelează cu încredere la experți în domeniu, care știu cum să elimine ușor depunerile din interiorul coșului, depuneri survenite în urma arderii.

Înălțimea și diametrul, esențiale în alegerea modelului potrivit

Dincolo de faptul că trebuie să știi din ce material este realizat coșul pe care îl preferi, este bine să pui în balanță și diametrul, dar și înălțimea înainte de a lua o decizie. Mai exact, diametrul coșului de fum trebuie să fie în concordanță cu dimensiunea sursei de căldură, pentru ca fumul să poată fi evacuat corect. Cât despre înălțimea coșului, ea trebuie să fie suficient de mare, pentru ca noxele să ajungă în exterior în cel mai scurt timp de la producerea lor.

Accesând CosuriFum.rode pe orice dispozitiv conectat la Internet, poți să studiezi o gamă variată de produse excelente, în care poți investi. De aici poți comanda în numai câteva momente cel mai bun cos de fum inox pret accesibil sau un model ceramic, în funcție de preferințele pe care le ai!

Date de contact:

Email: office@cosurifum.ro

Telefon: +4 0763 687 665 / +4 0784 292 820 / +4 0721 280 587 / +4 031 816 92 86