Hidroizolatii fundatie: ce reprezintă și când ai nevoie de ele?

Îți ridici o casă, pentru a nu mai locui la bloc și pentru a te bucura de mai multă vreme în aer liber? Atunci este important să fii foarte atent la structura locuinței tale.

De exemplu, ai nevoie de hidroizolatii fundatie: https://www.hidroizolații-terase.ro/hidroizolatii-fundatii/ de calitate, datorită cărora să previi infiltrarea apei în structura casei și, în același timp, să previi reparațiile costisitoare. Din fericire, astăzi ai la dispoziție o gamă extrem de variată de produse de calitate, din care poți alege. Află, însă, mai multe detalii din rândurile de mai jos.

Hidroizolatii fundatie – ce sunt?

Să izolezi nivelul fundației este un pas extrem de important, căruia e bine să îi acorzi o atenție deosebită. În acest fel, eviți ca apa să ți se infiltreze în structura căminului personal și, în același timp, eviți să te confrunți cu pierderi de căldură în sezonul rece. O astfel de lucrare nu este atât de costisitoare pe cât ți-ai putea imagina, însă este esențială pentru bunăstrarea ta pe termen lung, dar și pentru confortul de care te bucuri împreună cu întreaga familie.

Când este momentul ideal să te ocupi de hidroizolație?

Datorită noilor tehnologii de pe piață, astăzi ai la dispoziție atât materiale hidroizolante, pe care le poți încorpora în locuința ta atunci când o ridici de la zero, cât și materiale hidroizolante pe care să le încorporezi în casă ulterior, după ce imobilul este gata. Este adevărat, cel mai indicat și mai ușor este să investești în produsele potrivite atunci când îți ridici casa, pentru că astfel te ocupi de o lucrare mult mai ușoară.

Care sunt produsele pe care le ai la dispoziție?

Dintre produsele pe care le găsești pe piață, cele descrise în următoarele rânduri sunt cele mai populare și mai bune:

  • membrană bituminoasă – indicat este să o aplici atunci când temperatura de afară este mai mare de 5 grade Celsius. Despre această membrană trebuie să știi că are un nivel ridicat de elasticitate, permițându-ți să o aplici foarte simplu. De asemenea, ea rezistă atât la temperaturi ridicate, cât și la temperaturi scăzute și are o durată de viață de până la câteva zeci de ani, timp în care îți protejează locuința foarte bine de infiltrațiile de apă;
  • membrană din poliester – este realizată dintr-un mix de bitum cu polimeri elastici, respective o armătură din poliester. De regulă, pentru a finisa partea superioară a acestui de tip de membrană este important să folosești nisip cuarțos;
  • membrană din PVC – cu o capacitate portantă foarte mare și extrem de rezistentă, membrana din PVC îți protejează foarte bine casa și împotriva organismelor biologice, fie că te gândești la bacterii, la spori sau la fungi;
  • membrană lichidă – datorită stării sale de agregare, îți permite să o aplici foarte bine peste tot, chiar și în colțurile care, de regulă, îți sunt foarte greu accesibile. Imediat după aplicare, acordă membranei suficient timp pentru a se fixa și pentru se întări.

Cât timp durează aplicarea hidroizolației?

Perioada în care are loc aplicarea hidroizolației depinde foarte mult de materialul în care alegi să investești. Pe ambalajul acestuia vei găsi întotdeauna indicații despre cât timp trebuie să aștepți până îți poți continua lucrările și este indicat să respecți sfaturile respective, pentru a obține o lucrare de calitate.

Accesează Hidroizolații-Terase atunci când ai nevoie de ajutor în privința alegerii materialelor potrivite pentru casa ta. Poți comanda atât hidroizolații pentru fundația imobilului, cât și hidroizolatii piscine de aici! Cât despre montaj, recomandat este să colaborezi cu o echipă de profesioniști, care vine la fața locului cu toate ustensilele necesare!