Urmeaza sa iti deschizi propriul restaurant fast food si vrei sa pregatesti de la zero batonul de carne de shaorma?
Secretul unei carni suculente si gustoase sta in calitatea ingredientelor folosite, dar si in mixul de condimente folosit in marinada.
O marinada bine facuta poate transforma aroma unui simplu preparat in ceva extraordinar de gustos. Vrei sa afli mai multe? Continua sa citesti si descopera cum poti pregati simplu si rapid cea mai gustoasa carne pentru shaorma!
Pasul 1: alege carnea potrivita
Pana sa vorbim despre marinada, trebuie sa vorbim despre carne. Fie ca alegi carne de pui, curcan, vita sau miel, asigura-te ca alegi doar bucati de calitate, proaspete si suculente.
Astfel, nu vei avea doar o shaorma gustoasa, dar si textura va fi perfecta.
Pasul 2: alege ingredientele potrivite pentru marinada carnii de shaorma
Pentru a da un gust autentic carnii, care sa ii faca pe cei care o mananca sa mai ceara inca o portie, ai nevoie de o marinada gustoasa.
Vei avea nevoie de urmatoarele ingrediente:
- Suc de lamaie proaspatat – pentru aciditate si fragezime
- Ulei de masline – pentru aroma, in plus va ajuta carnea sa se gateasca mai bine
- Iaurt natural – ingredientul care va face carnea super frageda
- Condimente: coriandru, cumin, paprika, turmeric, usturoi, sare si piper – pentru acel gust autentic.
Pasul 3: marinarea carnii pentru shoarma
Amesteca toate aceste ingrediente si unge toate bucatile de carne pentru shaorma. Lasa carnea la marinat pentru cel putin 4 ore, ideal ar fi sa o lasi la frigider peste noapte.
Cu cat carnea sta mai mult la marinat, cu atat va deveni mai frageda, mai gustoasa si se va gati mai bine.
Pasul 4: aranjeaza carnea pe tepusa pentru shaorma
Odata ce carnea este marinata, trebuie asezata pe tepusa. Formeaza batonul de carne aranjand bucatile una peste alta pana obtii marimea si grosimea dorita.
Pasul 5: gatirea carnii
Cel mai bun mod in care poti gati carnea de shaorma este pe un grill vertical, rotativ. Carnea se va gati treptat, uniform, ceea ce o va pastra suculenta si gustoasa.
Pasul 6: pregatirea si servirea shaormei
Dupa ce primul strat de carne s-a gatit, este timpul sa tai carnea gatita de pe baton si sa prepari shaorma.
Pentru a face o shaorma delicioasa, poti experimenta cu o varietate de ingrediente, fie pentru a imbunatati gustul carnii, fie pentru a adauga texturi preparatului:
- Sosuri si dressing-uri: sosul de tahini, hummus, sos de usturoi sau un sos picant pot adauga un plus de gust si textura. De asemenea, un dressing de iaurt sau un sos tzatziki poate oferi un contrast placut si racoritor.
- Legume si salate: folosirea frunzelor de salata verde, rosii proaspete, castraveti, ardei, ceapa rosie, si chiar varza murata va imbogati textura si adauga prospetime shaormei.
- Lipia: poti folosi lipii subtiri sau pufoase, poti servi shaorma la farfurie sau box, fiecare varianta va fi la fel de delicioasa.
Vrei ca restaurantul tau sa serveasca doar cele mai bune preparate? Cinar Distribution iti sta la dispozitie cu o selectie impresionanta de ingrediente de inalta calitate si echipamente pentru HoReCa.
De la batoane de carne de shaorma si sosuri pana la solutii complete pentru bucataria ta, gasesti tot ce iti trebuie pentru a-ti impresiona clientii. Descopera gama variata de produse si ia legatura cu unul dintre consultantii Cinar pentru a-ti personaliza comanda si a-ti aduce afacerea la nivelul urmator!