Evaluarea Națională este un moment crucial în viața elevilor și părinților din toată țara. Întregul sistem de educație românesc pare să graviteze în jurul acestui examen care, de cele mai multe ori, determină parcursul academic al copiilor. Pregătirea pentru Evaluarea Națională poate deveni un adevărat coșmar atât pentru elevi, cât și pentru părinți, din cauza presiunii și a stresului asociat acestui examen.
La finalul clasei a VIII-a, examenul testează cunoștințele acumulate de elevi în anii de gimnaziu, prin subiecte concepute astfel încât să se verifice competențele de bază la limba română și matematică, două dintre materiile fundamentale. Și, să nu uităm, notele obținute la Evaluarea Națională sunt decisive pentru admiterea la liceele de prestigiu!
Teama de eșec îi demotivează pe elevi
Stresul și anxietatea generate de Evaluarea Națională au un impact negativ mai mare asupra performanțelor elevilor decât am putea crede. Pentru a nu cădea pradă temerilor, părinții caută metode de pregătire care să fie atât eficiente, cât și plăcute pentru copii.
Și astfel ajung la Global Learning, care a înțeles aceste nevoi și a creat module intensive de pregătire pentru limba română, destinate elevilor care au terminat clasele a IV-a, a V-a, a VI-a și a VII-a.
Ce oferă diferit Global Learning față de meditațiile clasice?
Global Learning, prin intermediul Denissei Gabriela Bularda, a conceput un program intensiv de recapitulare a limbii române care se desfășoară pe parcursul a două săptămâni. În cele 14 zile, materia este împărțită în zece secțiuni, fiecare abordând diferite aspecte ale limbii române. Elevii vor avea parte atât de teorie, cât și de practică, prin rezolvarea tuturor exercițiilor dintr-o culegere de gramatică.
În loc să-și petreacă toată vara studiind, elevii vor lucra intensiv doar două săptămâni, timp în care vor acoperi toată materia. Astfel, vor avea suficient timp pentru a se bucura de vacanță și pentru a se relaxa. Denissa Gabriela Bularda este renumită pentru abordarea în predarea limbii române prin:
Metoda explicativ-activă
Una dintre tehnicile principale folosite de Denissa Gabriela Bularda este metoda explicativ-activă, ce presupune explicarea clară și detaliată a conceptelor teoretice, urmată de activități practice prin care elevii aplică imediat ceea ce au învățat.
Jocuri
Denissa Gabriela Bularda crede cu tărie în puterea învățării prin joc. În cadrul modulelor intensive, elevii sunt încurajați să participe la activități interactive, jocuri educative și exerciții de grup. Aceste activități fac procesul de învățare mai plăcut, dar stimulează inclusiv gândirea critică și abilitățile de rezolvare a problemelor. Elevii învață să colaboreze, să comunice eficient și să își dezvolte încrederea în propriile abilități.
Feedback continuu
În timpul sesiunilor de pregătire, profesorul Denissa Gabriela Bularda monitorizează progresul fiecărui elev și îi oferă feedback constructiv. Astfel, fiecare dintre participanți poate să își înțeleagă punctele forte și să lucreze asupra aspectelor care necesită îmbunătățiri.
Folosirea tehnologiei în predare
Denissa Gabriela Bularda integrează tehnologia în procesul de predare și reușește să facă lecțiile interactive și atractive pentru elevi. Aceasta abordare favorizează procesul de învățare, dar le oferă elevilor ocazia de a se familiariza cu folosirea tehnologiei în scop educativ.
Ce avantaje oferă un astfel de modul?
În doar două săptămâni, elevii pot recapitula întreaga materie de limba română, ceea ce reprezintă o economie semnificativă de timp. Această metodă de pregătire intensivă le permite copiilor să își consolideze cunoștințele într-un timp scurt, fără a sacrifica perioada de vacanță.
De asemenea, modulele sunt structurate astfel încât să fie interactive și atractive pentru copii. Prin combinarea teoriei cu exercițiile practice, elevii au ocazia să își aplice cunoștințele și să își dezvolte abilitățile în mod practic, îi motivează să învețe și transformă studiul într-o activitate mai plăcută.
Un alt aspect important al modulelor intensive de la Global Learning constă în reducerea stresului asociat cu pregătirea pentru Evaluarea Națională. Prin astfel de cursuri elevii nu (mai) simt o presiune constantă de a studia pe tot parcursul verii.