Cum să porți brățări din argint?

Atunci când vine vorba de stilizare, accesoriile pot face diferența între o ținută simplă și una specială. Bijuteriile alese cu grijă pot completa perfect un outfit și pot adăuga un plus de eleganță sau personalitate. Cu toate acestea, alegerea corectă a bijuteriilor necesită puțină îndemânare, deoarece este ușor să exagerezi sau să greșești combinațiile. În acest articol, vom explora câteva sfaturi pentru alegerea bijuteriilor potrivite și combinațiile care trebuie evitate, astfel încât să poți obține întotdeauna un look stylish și echilibrat.

Principiul „mai puțin înseamnă mai mult”

Unul dintre cele mai importante principii în alegerea bijuteriilor este să aplici regula „mai puțin înseamnă mai mult”. Cantitatea de bijuterii pe care o porți ar trebui să fie în concordanță cu restul ținutei tale. Dacă optezi pentru o stilizare monocromă în culori neutre, poți să porți atât cercei, cât și un colier și un inel. Cu toate acestea, dacă restul elementelor din ținută sunt foarte vizibile, cum ar fi culorile vii sau modelele caracteristice, este mai indicat să te oprești la o pereche simplă de cercei, de exemplu un model tip șuruburi. Este important să nu exagerezi și să alegi bijuterii care să completeze ținuta într-un mod subtil și echilibrat.

Alegerea bijuteriilor în funcție de stilul și ocazia ținutei

Alegerea bijuteriilor potrivite pentru o ținută depinde și de stilul și ocazia evenimentului. Dacă preferi un stil rock sau boho, poți să completezi ținuta cu câteva brățări sau inele din argint. Aceste accesorii pot adăuga o notă de personalitate și originalitate și pot completa perfect un look mai casual. În schimb, pentru o ținută mai formală, cum ar fi una de afaceri sau de seară, este recomandat să limitezi numărul de accesorii strălucitoare pentru a nu abate atenția de la restul stilizării. Optează pentru bijuterii mai subtile și elegante, cum ar fi un colier delicat sau o pereche de cercei minimaliști.

Alegerea bijuteriilor în funcție de tipul de frumusețe

Un alt criteriu important în alegerea bijuteriilor potrivite este tipul de frumusețe. Fiecare tip de frumusețe are anumite culori și metale care îi avantajează în mod special. Iată câteva sfaturi în acest sens:

  • Tipul de frumusețe de primăvară: dacă ai tenul deschis cu o nuanță caldă, părul blond, roșcat deschis sau șaten deschis și ochi albaștri sau verde deschis, bijuteriile aurii, roz-aurii, bronz și alamă te vor avantaja cel mai mult.
  • Tipul de frumusețe de vară: dacă ai tenul deschis cu o nuanță rece, părul blond platinat, blond cenușiu, șaten închis sau negru cu tonuri reci și ai ochi gri, gri-albăstrui sau gri-verzui, bijuteriile din argint, platină, oțel și aur alb se potrivesc perfect cu caracteristicile tale.
  • Tipul de frumusețe de toamnă: dacă ai tenul auriu, adesea cu pistrui de o nuanță caldă, păr roșcat sau șaten-roșcat și ai ochi verzi sau maro, bijuteriile maro, aurii sau în nuanțe de alamă vor completa în mod armonios frumusețea ta naturală.
  • Tipul de frumusețe de iarnă: dacă ai tenul foarte deschis, cu nuanțe de albastru sau roz, părul negru și ochi închiși, accesoriile de argint, platină și aur alb vor scoate în evidență frumusețea ta.

Cum să combini auriul și argintiul

În trecut, combinația dintre auriu și argintiu era considerată un „no go”, însă în prezent această regulă a devenit mai flexibilă. Cu toate acestea, trebuie să ai în vedere că alegerea bijuteriilor nu se bazează doar pe culoare, ci și pe stil. Bijuteriile trebuie să se potrivească între ele și să aibă un aspect coerent. De asemenea, nivelul de formalitate al evenimentului trebuie luat în considerare. Pentru ocazii importante, cum ar fi o cină de gală sau un eveniment deosebit, este mai indicat să te ții de reguli clasice și să eviți experimentele.

Dacă dorești să combini auriul și argintiul în mod subtil și echilibrat, poți alege bijuterii care deja combină cele două metale. Multe branduri și designeri propun astfel de modele, care îți permit să adaugi o notă de originalitate și stil în outfit-ul tău.

Regula „mai puțin, înseamnă mai mult”

Purtarea unei brățări în compania unui ceas este permisă, dar trebuie să ai grijă să nu exagerezi. Este important ca ceasul să fie în prim-plan, așa că optează pentru brățări subtile și delicate, care să nu detroneze ceasul. Poți alege brățări pe un lanț subțire sau cu un design minimalistic, astfel încât să nu distragă atenția de la ceas.

Un alt aspect important în alegerea bijuteriilor este să ții cont de stilul acestora. Dacă ai un ceas cu o curea de aur sau argint, este recomandat să optezi pentru bijuterii în același stil. De exemplu, poți combina un ceas cu o curea de aur cu un inel sau o brățară din același metal. În schimb, dacă ai un ceas sport sau cu o curea de piele, este mai potrivit să alegi brățări din pietre prețioase sau confecționate din metale scumpe, care să se îmbine armonios cu caracterul mai casual al ceasului.

Culorile potrivite pentru bijuteriile aurii și argintii

Bijuteriile din aur vor arăta cel mai bine în compania culorilor calde. Acestea se potrivesc perfect cu roșu, galben, portocaliu, precum și cu nuanțele de prună sau bleumarin. Evită să porți bijuterii aurii alături de o cămașă sau o rochie albă, deoarece acest metal va ieși mai puțin în evidență și nu va crea un contrast puternic. În schimb, bijuteriile aurii vor arăta minunat în compania nuanțelor de alb murdar sau bej.

Dacă dorești să porți o creație într-o culoare rece, cum ar fi albastru, turcoaz, violet sau verde, bijuteriile argintii vor fi alegerea perfectă. Acestea se potrivesc nu doar cu nuanțele intense, ci și cu pasteluri și culori de bază precum negru, alb și gri. Combină bijuteriile argintii cu ținute în culori reci și obține un look elegant și sofisticat.

Concluzie

Alegerea bijuteriilor potrivite pentru o ținută stylish este esențială pentru a obține un look armonios și echilibrat. Urmează principiul „mai puțin înseamnă mai mult” și optează pentru accesorii subtile și delicate care să completeze ținuta într-un mod elegant. Alege bijuteriile în funcție de stilul și ocazia ținutei, ținând cont și de tipul tău de frumusețe. Combinația între auriu și argintiu este acum mai flexibilă, dar asigură-te că bijuteriile se potrivesc între ele și în ceea ce privește stilul. Respectă regulile de bază și nu vei da greș în alegerea bijuteriilor potrivite pentru orice ocazie.