Poreclita de unii “Perla Marii Negre”, Cap Aurora este cea mai tanara statiune de pe litoralul romanesc (a intrat in circuitul turistic in anul 1973) si totodata una dintre cele mai indragite destinatii de vacanta de la noi din tara.
Situata intre statiunile Jupiter si Saturn, la 5 kilometri de orasul Mangalia, Cap Aurora iese in evidenta fata de celelalte locatii de la malul Marii Negre prin faptul ca are un ambient foarte linistit, fiind astfel ideala pentru familiile cu copii mici si pentru cei care isi doresc un sejur in care sa se relaxeze.
Mai mult decat atat, in statiunea Cap Aurora se gasesc unitati de cazare foarte bine cotate, ce ofera toate facilitatile de care pot avea oaspetii, unele dintre ele fiind disponibile prin oferte turistice Early Booking Cap Aurora.
Cap Aurora insa inseamna mult mai mult decat o statiune linistita, cu atmosfera intima si placuta. Iata, in randurile urmatoare, cateva lucruri interesante despre aceasta destinatie!
Este nu doar cea mai tanara, ci si cea mai mica statiune romaneasca de la malul Marii Negre.
Cap Aurora se intinde pe o lungime de doar un kilometru, fiind asezata intre Padurea Comorova si mare, intr-o zona stancoasa. Nu exista nicio alta statiune de pe litoralul romanesc care sa fie mai mica decat aceasta.
Plaja din statiune prezinta caracteristici deosebite, fiind stancoasa.
Intinsa pe o lungime de circa 500 de metri, plaja din Cap Aurora s-a creat folosindu-se niste diguri care au delimitat patru golfuri mai mici. Plaja este asadar micuta, in multe locuri stancoasa si cu nisip destul de fin, fiind parca desprinsa dintr-un peisaj tropical.
Apele din statiune sunt renumite pentru faptul ca sunt bogate in sulf.
Zona in care se gaseste Cap Aurora are din belsug ape minerale sulfuroase, motiv pentru care aceasta statiune este considerata a fi balneoclimaterica. Tratamentele cu ape mezotermale care pot fi facute aici sunt benefice pentru tratarea multor probleme de sanatate, putand ajuta la ameliorarea afectiunilor digestive, neurologice, cardiovasculare, respiratorii si metabolice. Mai mult decat atat, apele cu saruri minerale si oligoelemente ajuta la tratarea nevralgiilor si mai multor afectiuni ale pielii, cum sunt eczemele si dermatita.
Statiunea este locuita doar in perioada sezonului estival.
Cu toate ca este o statiune frumoasa, linistita, asezata intr-un loc pitoresc, Cap Aurora este considerata doar un cartier al Mangaliei, asadar nu este clasificata ca localitate din punct de vedere administrativ. De asemenea, aceasta nu este populata in perioada rece a anului, ci doar in sezonul turistic.
Vegetatia din zona este foarte bogata.
Padurea Comorova ce se gaseste langa statiune, unica padure de pe litoralul romanesc, adaposteste mai multe specii de copaci, conturand un peisaj uimitor ce se intrepatrunde cu tarmul marii. Vegetatia padurii este compusa, in mare parte, din mesteceni, plopi, stejari si tei.